Welcome,Readers !!

Dear readers,kindly drop some comments before leaving this blog,okay?
2

End Of Posting Holiday




Holiday.Ermm..what defines holiday?

CUTIIIIII..I just love cuti.Who doesn't kan?

So this end of posting holiday,i decided to spend it in KL-JB-Spore.

Yup,Singapore.Tak penah jejak kaki lagi kat Singapore.Hihik

Went to KL for my dental appt.Went to Melia Hotel utk lunch buffet.Beli kat groupon ja pun,y'all.Hihi..




Tgk ada banyakkkk makanan sedap2.Meh jamu mata meh2.Food addict sgt.









 
Abis menjamu mata? (aku menjamu selera),kami pun betolak ke JB.Tido kat Hotel Sentral JB.Sat ja g JB.Dalam 3 jam+ from KL.Tp disebabkan tak tau location Hotel Sentral tu,sesat skit la,padahal dah dekat dah pun dgn hotel.Nasib baik ada mak cik kastam bagi pinjam plug utk charge HP Nora yg dah abis bateri.Hampeh btoi,HP nora ja bleh online.HP aku takbleh.Ceh..


So.tido and breakfast kat hotel tu,ditemani Chip yg dtg jauh dari Kuantan Pahang.Esok pagi,bertolak ke S'pore naik bas dari Stesen bas Larkin.Murah ja RM3 ja weh.Hehe..


Dah sampai Singapore,brenti kat checkpoint imigresen tu,pastu kena naik bas rm3 a.k.a Causeway Link yg mana ada kat bawah tu.Kat checkpoint tu,bas tu akan brentikan kita kat situ,pastu kita kena cepat2 check-out from Msia ni,and g tgk kat bwh stesen bas tu ada x bas kita.Kadang2 dia jalan ja,tak tunggu pun.So kena naik bas lain yg sama company.-point no1 aku xsuka g Spore,boleh? Hehe..

Sampai sana,bas berhenti kat Queen Street,dekat dgn MRT Bugis.Kat sini la ada restoran murtabak femes tu,Restoran Zam Zam,ada jual murtabak ayam tersedap penah aku makan.Hehe..






Actually awal2 kami sampai,kami g Orchard Road,orang ramaiiiiii gila tak tau nak cakap.Crowded sgt.Tak sure sbb hari tu public holiday (Thaipusam Day) or sbb mmg population dia yg overcrowded.Mmg mcm sardin kat dlm MRT.Siap tolak2 n rude lagi.Plis la,MRT dia selang 2 minit pun ada,kenapa nak push jugak masuk,pdhl bleh tggu next train kot klu train tu dah penuh.Common sense la-point ke2 Singapore tak syok.


Pastu kat Orchard road ada la tempat bleh beli souvenir skit.Pastu kami g Bugis balik,sbb nak g smyg Zohor and makan2 kat restoran Zam Zam kat Bugis.Afterwards,g Little India sat.Hah,crowded kot Little India,p pun time Thaipusam Day kot.







Lepas penah bersusah payah melepaskan diri dari crowd dalam MRT,kami baru g jalan2 area Marina Bay Sands.Yup,mmg kami x g USS.Malas,xterasa nak g lagi.Maybe later.Dahla org ramai kan..After seharian di Spore,balik JB balik.Oh,God knows how much I love Malaysia !! <3 p="">



















Pastu tido macam tak tido 100 tahun,esok tu bgn breakfast,then tido balik.Check out pkl12 p.m.Then off we go to JPO.Johor Premium Outlet.Sempat la grab a few things.Hihi..Then balik ke KL.Tido umah Nora.Esok tu balik Kedah.













Weee..penat..esok tu plak masuk posting baru,casualty a.k.a Accident & Emergency Posting.Weehuuuuu..terbaik ! Kepenatan tak berbelah bahagi.Haha..


2 comments:

SHAZWAN AZIAN said...

waaa... sedapnya makan!!!! makan makan... yamnyam22

nurhafizoh said...

Mmg sedap !! Hehe

Post a Comment