Welcome,Readers !!

Dear readers,kindly drop some comments before leaving this blog,okay?
2

The Second Trip (today is a holiday)

Alhamdulillah..

Ada perasan tak kat sidebar tu aku letak widget tulis spazieren gehen?? well,that's in German.Akhirnya habis gak countdown tu.Syoknya..

Insyaallah sat lagi nak nek flight dlm pkl 1.10 maybe sampai sana pkl 5.05 ptg.Dah lama plan ni..book time ada promo la kan.Hehe..

Hopefully kami akan pergi n balik dgn selamat.Amin.


Mahu bercuti dengan senang hati.

Note : plis jangan pesan macam2.aku bknnya bwk sejuta g sana.Haha..

2

Saja nak bubuh gambar banyak-banyak












2

Saya ada pelbagai penyakit,anda pula bagaimana?

Amaran,entry ini sarat mengandungi perkataan medik.Baca at your own risk.

Diseases :

1) Undiagnosed Allergic Rhinitis a.k.a Resdung : Kenapa undiagnosed?? sbb mmg aku amik ubat sendiri,antihistamine.Nak jumpa dr ntah la rasa mcm malas sbb aku dah abis ENT.bila ada masa nnt aku suruhla dr check.Nak p klinik ENT aku malas,sbb kadang2 ada klas.Lgpun,sapa nk teman? Aku nak Nasonex or buat laser yg bleh buang pale inferior turbinates aku ni bley x? hehe..

2) Possible Anterior Cruciate Ligament and Medial Meniscus tear-Tp dah lama since aku 2nd year,time kena tu mmg ada mcm twisting force time men basket.pastu kerap locking kaki aku ni.La ni semakin jarang.To those yg pernah unlock balik lutut aku taula mcm mana bunyi clunk tu.Lgpun,time nak OSCE ri2,kami practise buat Knee Examination and jumpa la positive Anterior Drawer test and McMurray test tu.VMO tu mmg clearly wasted dah pun.Tp so far,ok ja sbb jarang,aku pun malas nk g seek surgical treatment sbb malu dgn dr ortho.Haha..

3)Hypocalcemia ?? - Ntah.Tp aku mmg ada this generalised intermittent muscle twitching.Nak kata spasm cm x berani ja.Tp memang selalu la.Sampai kacau tido aku sbb time kita rest tu la dia nak twitching which is before bed.Common sites adalah hand particularly kat thumb,thenar eminence and legs especially kat gastrocnemius muscle.Seyes mengganggu aku tdoq.kdg2 aku tdoq lmbt sbb nk tggu these twitches habis la.Chvostek's sign aku xdak.aku dah test sendiri,tp Trousseau's sign x pernah test lagi.Aku pun xtau sakit apa.And bila ada twitch kat tgn,tgn akan jadi adducted.aku xtau adakah Adductor Pollicis Brevis terlibat,bermaksud Ulnar Nerve Injury is possible?? Tp dah try buat Froment's test,ok ja aku pegang kertas tu.

Ni meh aku bg video aku xleh tdoq smlm sbbkan oleh muscle twitch tu.Bukan aku buat sendiri.And ini adalah utk tujuan belajar,sbrg pendedahan tu utk mencari tempat muscle twitch.Mgkn aku letak video ni sat saja kot.Tgkla cmna.

video

4) Body Dysmorphic Disorder :Okay la tu kan,aku letak masalah sakai last,ikut Axis la.Haha..tp sbnrnya bkn body dysmorphic sgt pun.Cuma senang terasa gemuk padahal bila timbang sama ja.Tp baru2 ni mmg timbang ada nek sket la.Sbb ddk rumah syok sgt kot makan byk.Ya la,dah pagi2 time breakfast pun mkn nasi lemak 1 ,roti canai 1,karipap lagi,air teh lagi.Tak ka byk kalori.Nak buat cmna,klu aku x makan,nnt keras terkejong plak roti canai tu sampai esok xdak org makan.

p.s : byk lg kot penyakit yg aku rasa aku ada.Besalah,medical students' syndrome--> suka diagnose diri sendiri or pnyakit hypochondriasis.Haha..tp alhamdulillah stakat ni xdak penyakit yg severe lg,thanx Allah.

p.s.s : haa..lupa nak tambah,aku slalu ada recurrent oral ulcers,recurrent pharyngitis,intermittent headache ( ni seyes punya bkn headache biasa) n Conductive Hearing Loss secondary to impacted earwax.Nak wat cmna,aku rasa mcm ada immotile cilia la.Nak kata Kartagener's syndrome tp yg tu cilia kat lungs ja kan? Hahaa..ntah la sakit apa.

Tschuess !!
4

Yesterday was a bad hair day

Seriously bad.Cause it involved police.waaa..takut la dgn pak polisi,macam aku ni PATI plak..haha..

Cmni,smlm aku g Tesco nk g tukar duit.Pastu waktu aku park motor tu,aku heran la tgk ada beberapa org polis dlm Tesco.Sblm ni p Tesco xdak pn pak polisi?? (nada hairan)

Pastu p la setel hal apa suma,aku turun bawah la nak p kat parking lot balik.Sekali nmpk org ramai memenuhi ruang bawah tu,dpn Big Apple tu.Ada plak sorg pompuan Cina dok menangis2 xtau dia cerita apa kat org kat sekeliling dia tu.Tp xpala,aku mls menyibuk,so aku decide p kat motor trus.Haaa..time dekat2 ngan motor ni la ada incident berlaku.Ada 2 pihak org cina tiba2 smbung bergaduh smbil sepak+terajang+baling kasut kena kepala suma la depan polis.Org ramai pun pegang2 depa nk leraikan pergaduhan.Siap ada aksi cekik-mencekik lagi.Pastu ada 1 grup ni (laki cina n bini dia kot) kena bwk ke lokap kot sbb nek keta polis.Yg lg 1 grup terdiri drpd 1org pompuan,2 remaja cina bleh balik nek keta sendiri.

Huish,buat takut aku saja.Aku dahla time awal2 masuk Tesco tu polis tu tgk semacam ja.Aku risau gila okay !

Pastu petang tu adik aku plak mai.Ingatkan nak p amik dia kat stesen LRT,tp hujan plak.So,naik teksi la.Time amik dia kat dpn emergency,smbil jalan2 tu tetiba payung jadi terbalik plak sbb angin kencang sgt.Haha (bad day lg).

Ok,agenda malam plak.Kami nk g JJ sbb nk g beli sushi sahaja.Almaklumla,klu kat JJ,beli sushi malam2 dpt 30% off.Apa lg,merempit lah.Sekali balik JJ,kat depan downtown tu ada segerombolan polis nek moto nak p buat roadblock kot,aku dah risau dah.Pastu aku tekan minyak buat xtau pdhl aku nmpk ada 1org polis ni asyik dok tgk moto yg aku bwk tu.Pastu dgn selambanya mai la 1org polis kat sebelah aku (smbil nek moto la ni),dia cakap,"Adik,bukak lampu dik".Haa...tu la yg lemah tu,aku takut sgt coz lampu motor mcm rosak,tp aku buat bodo ja redah p JJ time malam.Mana nak tau,bkn motor aku.Tp xpa,tuan owner,saya sgt berterima kasih krn meminjamkan moto tu. (pd hakikatnya aku x bgtau pun owner sbb igt nk p sat ja,tp smlm igt nak msj ckp pnjm moto tp xjadi.To u,owner,if u r reading this,TQVM sbb bg pinjam moto.I x jadi mesej coz i know u akan bg pnjam.hihi..).

Okeh,aku pun pederaih la p depan n angkat tgn kat polis,sbb polis td dah kat belakang .(konon2 yg aku dh bkk la lampu moto.) Then,aku truskan perjalanan ke sup meletup.seb bek polis blakang aku td dah xdak.Mau ketaq lutut time tu.Hish,buat neves ja ! then,on the way p sup meletup ada plak van polis berenti tepi jalan.Tp xdak roadblock lg,tp polis banyak kat situ.Aku berani mati tekan minyak laju sket,dgn harapan depa x perasan aku.Tp tiba2," Oiii..lampu mana".Haha..aku takut gila okay.Aku berenti depan tu utk parking n makan.

Selera makan pun berubah.Aku rasa kuey teow sup ayam ygg aku selalu order jadi tak sedap.Ntah.Tp mmg pun,sbb dia terlupa bubuh sos.Tak pedas = tak berapa suka.Aku pun call chip,"Weh,chip,aku dh ketaq lutut ni,motor xleh bkk lampu xtau pasepa.Huu..tolong amik aku kat kedai sup ni (fikiran menjadi kurang waras). Dahla roadtax pun mati.Aku ada 2 kesalahan ni Chip.Takutnya." Chip pun membalas," Xpa zoi,hg buat muka yakin ja.Tp tulah,xdak lampu tu yg susah.Xpa cari jalan len.Cuba try tnya pekerja kedai kat situ mana jalan yg xdak roadblock.Aku pun kat Tesco ni td pun ada polis buat roadblock.Mlm ni mmg byk polis la."

Aku pun interview la pekerja kedai tu jalan mana yg jarang di roadblock.Pastu dia pun bla..bla..bla..Aku pun balas,bla..bla..bla..Yg adik aku dok makan sedap ja.dia kata dia rasa xkena.Aku mula dh pikir macam2.Klu kena tahan IC ka cmna? cmna aku nk p holiday? huuu..Kalau kena masuk lokap cmna? tak ka jd mcm Adnan Sempit? Adik aku gelak ja.Haha..Aku pun cekalkan hati,"Xpa,nak tak nak pun kena balik gak.Takkan nk ddk kat kdai ni"

Time start motor tu,rupa2nya lampu bleh bukak.Siap cerah lagi.Wah..aku tersenyum kegirangan.Keyakinan diri mula bertambah.Cewah.haha..On the way balik tu,xdak polis pun kat jalan tu.Alhamdulillah,all praises to Allah.Aku sblm tu punyala berdoa spy x jumpa polis.

Then,masuk HUKM aku berkata," Kalau ada polis buat roadblock dlm HUKM ni mmg naya ar." Sbb roadtax mati weh !!! Haha..

Tulah,pengalaman aku di hari Maulidur Rasul.Mencabar.Yg tu pun dah ketaq lutut.Tak dapat bayangkan cabaran Rasulullah SAW dlm menyebarkan dakwah pd zaman dahulu.

2

Layout Baru

Semangat gila konon2 menyambut kedatangan Spring..sbb tu tukar jd layout bunga Sakura.

P Jepun hari tu x kesampaian tgk bunga Sakura.keh tu la jadi cmni.Hahahaha...

Yea yea ..spring has sprung !!


4

Salam Maulidur Rasul

Salam semua.Selamat menyambut Hari Keputeraan Nabi Muhammad SAW.


Semalam ada join 1 program Maulidur Rasul yg di'organize'kan oleh kwn2 sebatch jugak la.At first,depa igtkn x ramai yg join.rncg nya kurang dr 10 org.sekali rmi plak yg mai (berkat Z announce kat FB gamaknya.hehe..)

So,aktiviti pertama diteruskn dgn soklan menjawab kuiz2 berkenaan Rasulullah SAW.yg awal2 tu alhamdulillah bleh jwb.yg hujung2 tu aku igt2 lupa.nak hentam rasa berdosa plak.Aduh,rasa cetek gila ilmu psl kekasih Allah ni..Malu.ish2..

Pastu aktiviti diteruskan lg dgn cerita psl sirah nabi junjungan.best2,bleh tambah pengetahuan.Pastu kami pun ada buat nyanyi nasyid tajuk Pemergianmu.then smbung lg dgn penceritaan kisah2 nabi followed by nasyid Raihan yg best.

conclusionnya,program smlm mmg best.(buat aku nangis saja).Seyes weh.Betapa nabi sayangkan ummatnya,sayangkan kita semua tp apa kita semua sentiasa ingat kat nabi? Renung2kanlah dan selamat beramal.

Sapa nak download sirah nabi bleh klik kat sini.


2

Beep Beep

Dah sampai kolej la..pkl3 lebih td.senang ckp pkl4 la.nek Mara Liner.plg best bertolak pkl9 pg,pkl11 dah brenti Hentian Bkt Gantang.Laju tp sgt selamat..Aku suka ! Pastu berenti plak Sg.Perak pkl11.30.

Haaa...kat sini ada satu kisah aku nk cerita.Cmni,td kan time lunch tu aku p la berenti nk mkn nasi kat kedai no.4.Pastu aku pilih ayam masak kicap,kacang botol sket n sambal belacan.Pastu time nak byr tu,sekali kakak tu ckp sumanya rm13.30.Yes,u heard it right !!!

Mahal gila kot weh,rm 13.30.klu makan kat kafe kolej,bru rm3.50.Ni kira lebih mahal dr Pizza Hut ni.Aku cm nak marah ja.Aku tnya sekali lg,berapa kak,dia jwb,RM13.30..

Ni la nasi rm13.30

Tp nk buat cmna,aku dh pilih,kna amik gak a.rasa cm nak marah kt situ pun ada.Padahal air pun aku x beli.Haish..

Xpala,pastu aku pun teruskn makan smbil memendam rasa x puas ati.Pastu adala anak kawan abah mai sembang2.Pastu aku gtau la kat dia nasi aku rm13.30.dia siap ckp hbis duit utk makan 2 hari.Haish..pastu kami siap plan nk amik no kedai n letak kat fesbuk.xpun hntr kat Harian Metro pun ok gak.Aku ada nmpk mak cik sebelah aku makan lauk yg sama,mcm nk p tnya ja harga berapa.

So,disebabkan hati aku masih berasa x puas,habis makan,basuh tgn.Pastu aku p amik tisu n try tgk harga yg di'display' kat ctu.Hmmm..x berani lg.Aku ddk balik.Pastu aku ajak anak kwn abah aku teman p tnya.

Pastu igt nk tnya kakak yg lain,nk tgk kot2 harga dia mcm len.Tp kak td ja yg x busy,dia tnya nk makan apa?? Aku pun jwb,saya nk tnya ja.

Aku : Ayam ni seketul brapa??
Kakak : rm2.50
Aku : (heran).Sayur ni?
Kakak :rm1
Aku : Aik? kenapa td saya makan kena rm13.30?
Kakak : Eh?? Laaa..igtkn td dtg dgn family tu. (ada 1 family gak dok beli mknn time tu).
Aku : Taklah.saya memang dtg sorang ja.Patutla mahal.Nak balik duit saya.Haha..
Kakak : Eh..sorry2..
Aku : Haha..xpala (lega.rupanya nasi aku rm4.50 ja.seb bek kakak tu ckp sorry.klu x,agak menyirap darah kat situ gak)

Moral of the story : Berani kerana benar,takut kerana salah.

Ok,sampai kolej dekat pkl4.Semayang apa suma,on9.cm besa a.Sekali Erma ajak mkn kat OT.jomla.layan.hihi..

tgkla gmbr na..


Erma dgn asam laksa.kanan sekali tu cendol ya kawan2.hihi..
Aku punya nama tomyam apa ntah x ingat.
Ni tgk lg sekali asam laksa Erma.Sedap !!

OK.mcm tu ja food review kali ini.Hehe.harga kena tnya private ya.haha..

Zana mengetag lagi

soalan 1~where is your cell phone?
ada kat sebelah ni.dok mengtransfer gambar..

soalan 2~relationship?
banyak.friendship.familyship.haha..ada ka such word.saja nk add vocab.

soalan 3~your hair?
botak kat tengah ala2 Zaibo.best weh.

soalan 4~work?
next April 2011 maybe,insyaallah.

soalan 5~your sister?
not sister.SISTERSSS okay.suma adik beradik aku pompuan except sorg ja hero lelaki.kami suma 6 pompuan ya.Schwester~

soalan 6~your favourite thing?
fussball,basketball,tgk tv.huish.macam2 ada.nak list panjang plak nnt.

soalan 7~your dream last nite?
semalam kan aku tgk cerekarama yg Sheila Rusly blakon tu.Dalam crita tu dia mati kena hempap ngan pokok getah.Pastu aku mimpi yg memang dia mati btul2 n bkn belakon.Aku mmpi pokok tu mmg dr tempat aku n aku tau dia mmg dah rapuh.So kebetulan Sheila Rusly buat penggambaran kat situ pastu jatuh time dia makan nasi n mati betul2.Gila aku terjaga aku igtkn betui.Hish,mmg mmpi mainan tidur.

soalan 8~your favourite drink?
Lipton Green Tea Light,Soya cmpur jagunng keluaran Drinho,Teh o ais,limau ais,ais kacang.Air gas aku x suka except klu beli fast food dpt pepsi ka,mmg aku terima ja la seadanya,mls nk tukar.

soalan 9~your dream car
Wey,mmg aku teringin nak keta hg Zana oi.keta Bee keluaran Wald,any keta keluaran Wald nmpk sempoi bcoz of the 'Wald' symbol tu.Smart weyh.Tp klu keja mayb beli Suzuki Swift kuning cermin tinted or Toyota Vios kaler biru gelap cermin tinted.Biar kena thn JPJ.haha..


soalan 10~your shoes?
Saiz 5 or 6.Baru beli 1 wedges.Seronok tgk org pki wedges coz nmpk tinggi n selesa.Apa lg,men amik la 1.Hopefully selesa la nk bjalan jauh nnt ni.

soalan 11~your fears?
Allah yg Maha Esa.Mati.Hantu(tgkla jenis mana).

soalan 12~what do you want to be after 10 years?
Seorang doktor yg berjaya.Mungkin time tu dah amik master utk jd Cardiologist?? Whooo..cup cup Orthopedic pun cambest.Tp aku mls nk jadi surgeon,high tendency utk kena sue,pastu berdiri buat operation lama berejam2 lenguh kaki wey.Bukan bleh duduk,kecuali kalau buat hand surgery.lg 1,aku dah la vertically challenged,satg mau xnmpk tempat yg nk dioperate tu.Haha..

soalan 13~who did you hang out with last weekend?
My siblings la.Tgkla kat previous entry.Aku tgh cuti 2 bulan ni :)

soalan 14~missing?
Buku medic? Hah? seyes wey,aku x bwk blk 1 hapa pun buku,ttba terasa cm doboh dah sket.Padahal dlm laptop ada ja buku PDF punya.Alasan.Xpa2,Rabu ni blk KL plak.

soalan 15~what are you thinking about right now?
Lepas ni nak makan nasi lemak (bfast kue teow goreng sejemput td),pastu nk kemas rumah,mandi,siram pokok,masak, and the list goes on...

soalan 16~favourite colour?
putih,purple,biru,hijau

soalan 17~love?
The time will come.Simple.

soalan 18~ so who wants to share their one? how about?
Gila salah grammar.Ntah hapa dia nak pun tatau.Tp,aku ikut hg la Zana oi,coz hg listkn spa yg akan ditag kan..

-Atina
-Gym
-Fadhli
-Toha

spa2 yg terasa nak buat la kan senang :)
2

Bowling Siblings

Hari tu after semayang Jumaat,me and my siblings p men bowling kat Pacific kat Skybowl ka hapa ntah nama dia kat tingkat paling atas tu.Saja la,lgpun K.cik dah nak balik esok harinya tu.Kami pn dah lama plan.So,tgk ja la gmbr ni k..












p/s : semalam hari Sabtu kami g makan kenduri kat taman ni.Sedap lauk dia,ada ayam masak merah,daging masak hitam,gulai daging,gulai ikan,acar buah,ikan goreng dan serawa labu yg sedap..

yg lawaknya time kenduri ni,aku terjumpa org yg men bowling sebelah lane kami ritu,haha..cuba tgk gmbr aku kat atasa yg pegang bola kaler ijau,blakang aku ada En.Asri yg berbaju kuning (nama tu tgk kat screen dia la).Haha..



0

Damia' Rujhaa bercuti di Kedah

Hehe..join Damia' balik ritu.Puas main2 ngan dia coz dia dh bleh meniarap.dia bru 5 bln okey.Plus,dia juga bleh layan peek-a-boo though blum smpi 9 bulan.Hehe.seronok sekejap.Ada banyak gmbr Damia sbnrnya esp time dia g kenduri Jibah sekali.Tp susah la nk upload.So,kita upload gmbr2 ni dulu k.








Kalau terasa nak tgk lagi,klik kat sini

Ni plak ada video dok men peek-a-boo


video
0

Cuti-cuti Malaysia

Semalam bertolak pkl9 g Cameron Highlands with family.Jam gak kat highway.So smpi Perak dah pkl1 lebih.sbb singgah mkn nasi lemak dulu kat Gurun b4 that.Pastu silap kuar highway Simpang Pulai tu termasuk ke Pekan Ipoh yg jam tu.

Pastu tersesat sekejap kat Pekan Ipoh n then tau dah jalan sebenar baru masuk lane p CH.Haha..

Smpi Brinchang dlm pkl3 lebih cmtu.Pastu p smyg jamak suma baru nek atas lg smpi ke Brinchang.Pastu brenti kat Cameron Valley amik gmbr background ladang teh plus beli teh mcm2 jenis kat situ as souvenir.

Pastu km pn teruskan perjalanan nek atas lg p pekan Brinchang plak p beli sayur2 yg murah,strawberries (wajib!),bunga yg murah2.Nak beli kaktus tp x jadi.Ddk situ lama gak beli barang apa suma smpi ujan.Pastu igtkn nak cari Raju Farm yg Chip kata ladang strawberry terbesar kat CH tp malas la plak sbb barang suma beli dah.

Tp nek atas sket utk U-turn kat atas tu nmpk plak signboard Raju Farm.rugi2,tp ujan tu yg malas nk p tu.Lgpun payung pun x bawak.Melepas nk makan aiskrim strawberry sedap yg chip ckp tu.Tp xpa,km pun dah beli aiskrim Malaysia yg perisa strawberry berharga rm1.

Pastu time utk blk umah la plak.Singgah sebentar dinner kat umah Mak Uda kat Kuala Kangsar.Pastu balik home sweet home .Yay !!

Penatnya seharian burn sbb p CH ja pun.Sian abah penat drive.Huhu..



0

Hua hua

Mcm2 jadi balik Kedah ni.Dari kolej balik umah mak mertua K.long kat Putrajaya,pastu smntara tggu B.long p smyg Jumaat,kmi yg pompuan ni pun p la 'melawat' Alamanda sat.Hehe..sempat grab 1 wedges,kuang kuang.Dukung Damia' yg smakin berat tp still best..yeah~

Pastu dr Putrajaya singgah umah Mak Uda bermalam kat Kuala Kangsar.Esok pagi,bgn2 trus bfast n bertolak ke kampung,Baling sbb ada cousin kawen.Cousin aku ni seyes muka cm Kirsten Stewart a.k.a Bella dlm crita Twilight tu weh.Seyes cun.Tp cousin aku la..Nnt la aku upload gmbr.Malas la,lambat plak internet nk upload gmbr,pdhl klu bkk YouTube laju ja xpayah tunggu.

Okeh la tuh,haaa..lupa plak nk habaq,balik dr kenduri lepas asar kami pun p la mandi sungai kat Lata Celak kat Baling gak la.Pastu p pasar malam.After maghrib(jamak siap2),kami pun bertolak pulang ke taman halaman tercinta,Alor Star.Yesss...

Esok pagi,Zatil mai amik lesen kat umah.Pastu mlm tu p plak kenduri akad nikah kawan Saina,Jibah.Batch kami ni dah 5 org kawen.Tahniah Jibah,anda top 5 !! Hehe..seronokk tgk depa bahagia.Tahniah Jibah n Sumi. :)

Pastu esok ni (dah masuk hari ni dah pun -17 hb) nak p Cameron Highlands.Waaa..cepat tido.Esok kena bgn pagi masak2 n drive.

p/s : Don't cook and drive.Takdak kaitan.
(mood bosan sbb xbleh upload pic.Maleh tunggu)
0

Renuen

Haaa...dah tgk blum Adnan Sempit? Kalau dlm cerita ni,mmg dia sebut Reunion sbg Renuen.Dahla ckp BI tunggang langgang.Lawak gila."I don't want banana fruit two times".Hahaha..ah,sudah.cakap psl Nan(bajet rapat bleh pggl nickname) smpi bila x abes.

Okla,smlm petang,aku p Times Square dgn Zatil n Muzu.Jalan2 smpi pkl6++.Sebenarnya cdgnya nak p tdo umah Abby coz nak mandi Swimming Pool n sembang2 lama x jumpa ngan Abby.Tp masalahnya aku kuar dr kolej pun dah pkl3 cmna nk mandi nya.Dengan nak window shopping nya lagi kat TS tu.Last2,kami decide xyah la mandi swimming pool pun xpa aih.Kira shopping tu mcm lebih penting la
(jgn silap,i'm not a shopaholic !).

OK.

Pastu malam tu plak kami buat 'renuen' tu.Makan2 kat restoran sedap Siam punya nama Rosdet kat Kg.Baru.Order macam2,dari Siakap Steam Limau+Ikan Kembung 3 Rasa,Tomyam Sotong+Campur,Kailan Ikan Masin,Kerabu Mangga
(mengecewakan !) n Udang Goreng Tepung.Nyum nyum..Sedap weh.

Okla,tgk la gmbr senang.



Tudia amik gmbr time aku tgh sembang

The more,the merrier.

p/s : Aku rasa mcm nak buat cerita byk2 pasal food review.So,senang org nak pilih utk makan kat tmpt yg sedap ktna.Ala2 jalan2 cari makan.Hehehe...

4

Abis exam

Sila baca previous post dulu,b4 yg ni.Baru paham.Hehe..

Okeh,abis exam tggu apa lg? Abis exam,pas2 kena kuarantin suma,bleh kluar dkt2 pkl6 ptg.Semayang Asar apa suma,gerak p SOGO ! Kata ada CNY sale,tggu apa lg kan? Aku beli apa? Xdak apa,air soya buat bekalan nk ddk kolej smpi Sabtu.Haha..

Pastu malam pttnya ada meeting pasal research kami,tp x kesampaian.Then,aku,Auji and Zatil pn decide utk keluar jalan2.Bkn apa,klu ddk bilik pun,asyik melangut depan komputer ja,kan juling nanti.Hehe..alasan~

Pastu kami pn kuar makan n jln2 kat Lookout Point,Ampang.Kat sini bleh tgk pemandangan KL yg cantik waktu malam.Dengan lampu2 yg cantiknya,mesti byk keja TNB,bak kata Zatil.Hehe..

Tgkla gmbr.Let the pictures explain.Oo yeahhh
(gaya kena bg mcm The Rock).
Tengok background tu.Cantik.
Kasi gegar !! Haha..
Sorry,Til.Terpaksa letak.Yg ni ja yg x gegar.
Lamb chop Auji
My chicken chop
Til x makan.Kata nak vacay.Hehe..
Pancaran cahaya teragung ,bak kata Ojie


Till then,Bye :)