Welcome,Readers !!

Dear readers,kindly drop some comments before leaving this blog,okay?
0

Hoedown Throwdown..

Sgt suka video clip since aku tgk movie Hannah Montana time blk dr Jepun dulu..

trus fall in love wt the moves..

Aku ni plak jenis suka kumpul video clip yg dance2 wt incredible moves..

video

Lagi best ada Jason Till yg hensem blakon dlm ni~
0

Raya la lagi

Hmm..mlsnya nk update blog..dh la psl raya.sure la kena taip panjang..xpa,disbbkan ptg ni xdak apa2 nk dibuat,apa kata try la menaip..kot2 satg jadi laju ja karangan aku ni..hehe..

So,psl raya..haaa..kn previous post aku dh crita cmna cara2 kami mem-break into our very own house..haha..Pastu esok tu plak dh mlm raya..aku n adik2 aku pn mula2 perjalanan kami ke Baling,Kedah (umah tok)..Bertolak after amik K.cik kat Shahab Perdana,which was about 9.15p.m cmtu..Sbb apa lmbt? Sebab lg 2 org adik2 ku tu bersemangat nk g amik duit raya kat surau kat umah(mlm raya ada jamuan n bagi duit raya sket)..pdhl k.cik dh smpi shahab pkl8.30 cmtu..aku pn tggu la after isyak kot2 depa dh dpt duit raya..sekali aku p tgk2 depa bru habis smyg isyak..pastu apa lg,tok imam pn mulala bertakbir raya...Alamatnya,xdpt la duit raya..sbb klu nk tggu abis takbir raya,mmg lmbt la aku bertolak blk kg..

On the way blk kg tu,mmg jln xjam lgsg la kan (bknnya kat KL ! )..tp jalan kampung standardla,style kurang lampu jalan..aku siap bgtau siap2 kat adik2 ku,jgn tidur..nnt xdak sapa nk bsembang..lgpun,aku dah tau,confirm xtdo pnya sbb mmg kami jenih2 suka menyembang..Pastu bwk la,jln dhla gelap,style keta aku sensorg..mmg meremang bulu roma la (piloerection)..pastu smpi kat satu tempat ni tba2 aku rasa keta yg aku bwk tu berat semacam pdhl mmg dah dok bbh gear 5 dr td..time aku aku tgh crita psl Psikiatri kat adik2 ku..Pastu aku pn diam la bla rasa keta berat,mulala aku bca ayat kursi..xlama pastu ok blk dh..pastu bwk lg,smpi umah tok dlm pkl11.30..org len suma dh tdoq (style dh abis men bunga api n mercun)..Pastu aku crita la kat adik2 aku kata td aku trasa keta cm bera t semacam..Adik2 ku pn kata sbnrnya depa pn rasa cm berat gak,tp xmau la tegoq kan..Mmgla,org tua2 pesan,jgn tegur!! Dahla style lalu jirat cina segala mcm..Haish~ seb bek la x appear apa2,klu x,nahas jln raya kot gamaknya..


Pastu esok tu plak g la beraya..makan ketupat pulut n lemang smpi perut rasa cm mengandung 4 bulan ! Smpi kenyang..raya ke rumah ke-5 dh penat,pdhl rumah tu la yg aku tggu2..Daging rendang masak hitam dia..puhhh..meleleh air liur klu aku igt lg..Tp syg,aku hnya bleh menjamah sket ja..sbb dh kenyang sgt,tp smpt lg hirup sup tulang..Lembut gila daging !! Sedap..Raya kedua dh blk rumah kat Alor Star (raya dh kurang meriah since arwah tok meninggal 2 years ago)..huhu..Blk AS awal sbb akak aku nk blk umah..so dia xdak kunci,kami kena la blk bkk kn pintu pgr..Tp mak blk dulu,aku n abah balik later,sempat lg mkn bihun sup dayah buat..sedap gila,especially bila + bawang goreng byk2..hehe..







Pastu raya ke-4 g umah Fiza plak..tup2 depa kata nk p konvoi ke rumah cikgu2 (amalan wajib setiap tahun) hari yg sama.so sng sket,after g umah Fiza,kami konvoi g umah Pengetua..umah yg cantik,nama pn anak dia arkitek yg design..mmg cm g braya kt resort..hee...





Pastu apa lg?
Xlarat taip dh..tgk gmbr je la k..hehe..

2

Fuhh..lega~

Ya Allah,dugaannya hari ni..mmg pnat sungguh la..macam2 terjadi..td dh la imam silap rakaat,p buat tarawih 1 rakaat time rakaat ke 14..pastu p qada blk rakaat tu..hehe..

Pastu habis ja baca doa utk witir,tiba2 ujan la plak..rahmat btul..blk tu payung pa pn xdak..
Pastu blk2 umah pkl10.10 (abis 20 rakaat awal gila,klu kat kolej smyg 8 habis pkl10),try nk bkk pintu..sekali kunci !! aku bwk kunci,tp aku xtau yg kunci pintu depan xleh guna..aku selamba ja kunci b4 g tarawih..pastu dgn pintu blakang pn aku lock..

Haish..mmg hilang akal gakla..pastu kami pn dgn gaya2 prison break nya try la mcm2 kaedah..dgn ujan lebat nya,kami 3 beradik sggh2 gila try pecahkan tombol pintu belakang guna tukul yg besaq gila ! Tp hasilnya,kemik saja,xterbukak2 gak.takut gak sbnrnya,sbb takut mak cik balakng rumah igt ada org nk pecah rumah kami.Kami p pikir2 cari ada x pintu or cermin yg x bergrill..tp malangnya semuanya grill..Arggghhhhh...hampa sekali lagi..

then try plak guna dawai konon2 mcm pencuri nk try masukkn kot tombol..pastu try bkk selak atas n bawah pintu depan lama gila sejam lebih..guna mcm2 kaedah..mula2 try guna gunting la konon,pastu sudu (abah guna wat sodok tanah kt luar.hahah..ada gak pekdah),pastu guna kayu mop n last skali guna rail yg curtain (kotor xheran p la..kena hujan mmg kotor)..seb bek ada rail curtain..pastu cantum ngan penyangkut kat curtain tu kat ujung supaya buleh try cungkil (cuba bygla)..pastu kami kan ada 3 org,1org bg arahan dr tingkap tepi sbb dia yg buleh nmpk rail n selak tu kat mana..1 lagi tukang cungkil selak atas guna rail tu td..1 org lg plak guna gunting try tolak2 selak bawah naik atas..gila pnya skill weh..dgn ujan lebat xkira apa dah..xsanggup weh nk tdo dlm keta..lawak gila..tp dlm hati aku ada gak keyakinan kata buleh gak masuk at last...
After half an hour,selak atas berjaya dibukak,apa lg..menjerit kegembiraan la kami..trus smgt nk bkk yg bawah plak..berbekalkan arahan dari coach,kami try2 la cungkil2,mmg xmalu la..tp malu nk gtau jiran kata terkunci (pdhl kunci ada kat tgn)..
Pastu bila selak bawah dah straight,tggl nk tolak ke atas ja,kami pn try plak guna gunting tarik...

At last.....

Alhamdulillah,pintu buleh dibukak,hoorayyyyyyyyyy..Alhamdulillah,dlm pkl 11.40 bru bleh bkk..Fuhh...penat gila,ngan basahnya..masuk2 trus mandi n mkn laksam..skrg tgh mkn mi plak..Nasib la..nk melayan perasaan,pnat gila kot..tgn habis merah2,dok hulur rail ikut tgkp yg bergrill(limited movement)..Rancangan nk cuci peti ais after tarawih nmpknya terpaksa dipostpone esok la gamaknya..Nak habiskan ANTM cycle 12 episod last mlm ni gak...

Conclusion : Apa yg penting?? KERJASAMA !!
4

Macam-macam weh~

Hari ni bangun sahur 2nd time weh makan nasi !! Slalunya makan roti or biskut kering ja kt kolej,cuma skali ja rajin beli nasi ri2..huu..pagi td makan nasi lemak siap,hehe..pastu men fesbuk sat after subuh,try la nk upload gmbr blk ngan L tp xleh plak..dr smlm lg..dkt 6 kali try xleh..geram plak kt wimax ni.xpa2,sabar..

Hari ni g treatment gigi kt klinik dr.faridah,sakit gigi lama dah,mls nk g yg hukm pnya sbb banyak kerenah..kena ada guarantee letter la mcm2..lgpun 1st time sakit gigi tu busy dok prepare utk long case..aku biar ja sakit gigi berlarutan sbb dia intermittent ja.Td g la cuci gigi suma,buat scaling sekali,kna rm55.Pastu aku tnya dr sbb pa gigi aku mcm semakin gerak n jd berlapis plak,pastu dr pn check la.Dia ckp rahang aku kecik,pastu gigi geraham bongsu xleh nk kuar n dia tolak yg depan la.Sbb tu la hat depan jd berlapis (lapaq kek lapis tiba2)..dia ckp atas bawah pn sama,gigi bongsu xleh kuar..ptt la selama ni aku dok check kat cermin gigi aku mcm nk kuar xkuar,sbb limited space rupanya.n gusi pn bengkak dr ckp.Hmm,pastu dr suggest pakai braces..aku tnya la brapa lama kna pakai..dia ckp dlm 2 tahun..aku at 1st dh mcm nk agree tp bla fikir blk,oh no..2 tahun means aku terpaksa grad pakai braces..xmau !!

Abah aku ckp grad nnt tgkp gmbr xyah senyum..hahaha..So aku rasa better pakai time houseman ka..tahan sat bleh dak gigi bongsu lg 2 tahun??huhu..

Pastu aku p plak beli tiket bas blk KL..seb bek ada lg,blk sana Sabtu mlm nek Transnasional la..Tiket bas dh mahal weh,bek nek flight.murah n cpt.pasni kna book tiket awal2..

Pastu p plak beli baju raya..Blk2 try muat2 ja..abah aku ckp nmpk muat2 sgt,amik yg longgar sket..haha..so aku pn p la tukaq sbb kedai tu xdak fitting room..Aku pn p la tukar,yg jaga kat situ bdk lelaki,dia ckp okay ja,p tukaq n then bawa mai kat dia,dia nk tgk..

Pas aku tukaq,aku p la kat kaunter tu,ada sorng mak cik ada plak kat situ..pastu dia marah,dia ckp,mana bleh simply tukaq2..dia kata cmna klu aku bwk baju dr umah n pandai2 tukaq kat situ..dia ckp pttnya check dulu baju yg aku bwk awal2 tu ada x semacam dgn stok2 yg dia ada.Dia marah2 n aku pn dh geram dr td dlm hati,tahan ja la.Pastu dia bbh dlm plastik smbl berkata ,”Apa la beli baju pn xtau saiz sendiri” dgn muka sarcastic+masamnya..

Aku cm nk ja kata,” Ni mak cik,nk bgtau sket,xkelapaq saya nk bawak baju saya sendiri yg bkn saya beli kat sini klu saya nk tukaq.Pastu dah nama pn baju beli,mana nak tau saiz baju yg dia buat tu sama ka dak ngan badan aku.Saiz baju ikut la kedai yg buat tu.Klu dia buat S besaq,nak wat cmna kan.”.Namun,semua itu hanyalah mimpi..xpala ni hari hg mak cik,sabaq ja la..org tgh marah,ibarat menyimbah minyak ke api yg tgh marak org katakan.Seb bek aku blajar nilai2 murni n budi bahasa dlm PPD,aku mls nk lawan,seb bek hg lebih tua.Tp lebih tua xbermaksud hg bleh mrh org sesuka hati ok,Mak cik !! Klu nak aku bleh ja beli kat tmpt len mak cik oi,xkelapaq pn beli kat kedai hg.Huh !

Aku blk umah crita la kat abah aku.Abah kata,klu abah,abah marah ja..Huhu..mls la..

Mlm td 1st time dlm bln posa ni aku buat 20 semayang tarawih. Mmg bdk pompuan x ramai tggu smpi 20. Selalunya kat kolej depa mmg buat 8 n trus smbung witir,mayb sbb 8 pn dah smpi pkl10,esok org nk keja n study lg kot..Xpala..smlm tu aku smpi umah larat buat 8 ja kat surau..bkn xlarat,tp angin kacau.hehe..

Tp td geram gak la,budak2 ni men mercun x igt org len tgh smyg ka hapa ka..Klu org yg sakit jantung,bleh mati weh,kuat gila ok ! Dahla byk kali Booomm..mmg xkhusyuk la kan..Td plg dahsyat kot,2 kali depa men mercun hat kuat,pastu kereta terdekat bunyi alarm..haha..pastu suma kata “Ha,xtau2..spa buat”..Haish,adik2 ,len kali men la depan rumah hampa sendiri,jgn dok men depan surau..Tiba2 trigt Upin n Ipin <3

Apa pendapat hampa,pembaca sekalian?
A : Pakai braces skrg,biar ja grad pki braces =(
B : Bek pki later ja..

Tlg vote sat buleh?? B4 27 hb 9 ni,penting..Leave ur vote as a comment ok? Xkesahla comment kat tepi chatbox tuh pn,ok ja Thanx~
0

.: Tarawih di Surau Al-Amin :.

Hehe..di saat aku tulis blog ni aku mmg dh ada kt umah dah..after exam Osce Psychiatry td,trus kemas2 brg utk blk Alor Star tanah kelahiran tercinta..Yes2..

Kami pn bertolak ke Airport Subang menumpang encik pilot kita..hehe..Alang2 nek flight sama kan? Apa salahnya..

Setelah berhempas pulas risaukan Zatil n Fiza yg xsampai2 lg though boarding gate dh bkk,km at last nmpk gak depa..siap keep the change lg kat p.cik teksi tu..Haha,seb bek Al Haffeez xyah delay flight hehe..

Hanim plak dpt peluang ddk kat cockpit time kapten2 sedang meng'speed'..hehe..

Tgkla pic ni..lambat la nk upload..awat WiMax ni slow sgt?

6

Reunion De'Fifa 120909

Hadoi..penatnya g bkk posa kat Times Square hari ni..Hari ni kwn2 skolah SAINA a.k.a De' Fifa (De 5th Former Association) ada buat reunion a.k.a bkk posa bersama2..
Ramai yg p...besttt sgt,yg rare pn p..Pastu Suzen pn sempat lg call dr Jepun tuh,jeles a tuh !! hehe..nnt next yr kita buat reunion terbesar naaa...

Disebabkn kami ada exam Isnin ni n pnat dah,kami pn decide utk blk awal while org len g men bowling..Penat xterkata ni..dahla blk dr LRT td jenuh tggu teksi,biasala mlm2 mana ada teksi nk g HUKM dr LRT..penat gila ni..tp xpa,dan lagi update utk kwn2 yg len..

Kami start makan2 time bkk posa sampai la pkl8.Tp gilir2 la smyg kan.kat surau pompuan ramai gila org dok smyg,klu xtry masuk pakai xsmyg la jwbnya~

Pastu lepas makan smbil sembang2 n gelak2 (especially Faz yg mmg xreti dok diam tu =) )haha...km join la sambut birthday Hashim ramai2..aku agak mmg dia surprised pn ..Nasib bek la depa xsuruh dia byr bil betui2..

Haha..to kawan2 yg xbernasib baik utk join kali ni,jom kita p next time k =) Don't worry be happy..

Nah tgk la gmbr2 ni..
Xlarat dh nak taip..
Nak tdo awal.sok kna study btui2..lusa paper last..

pastu terbang ke Alor Star..Jom2..













Ini bkn gmbr meneran,ini gmbr tgh dok buat kening The Rock tuh na

P/s : nak tgk lg,sila la g ke Facebook..xlarat dh nk upload ni~
0

Study,jom??

Haha..hari ni Jumaat suma student pakat relax2..yg mana posting Paeds baru pas exam pg td,OSCE..yg geng2 tu suma dh brangkat blk umah msg2..kami kt sni yg posting Psychiatry masih meneruskan perjuangan..Exam OSCE isnin ni..

Tp hari ni xterus sgt perjuangan sbb aku n Zatil cm dok study men2 hari ni..Kami study smbl sembang2 n siap dgr lagu raya..Haha..xpa2,abiskan SGD at least,hari ni..

Esok bleh g bkk posa kat Times Square dgn gembira !! yes2,jom2..

0

Award dari Zana~

Nyatakan 5 fakta menarik mengenai si pemberi award:

1) Zana a.k.a Suzen ni adalah kwn aku since kat SAINA lg..currently studying in Toyama,Japan..next yr bln 3 pindah ke Ibaraki xsilap aku..

2)dia ni aku tgk skali pn tau dah gila fesyen.haha.lg 1,weight-conscious !! (jgn wat xngaku bleyh suzen ooiii..)

3)Ri2 aku g jln2 kat Jepun dia lah teman.of coz la.xkan nk harap aku ngan Zatil ja kat situ.mmg aku tau ckp Konichiwa n Ohaiyo Gozaimasu ja la..skit2 bleh.tp mmg aku kagum la ngan hg Suzen oi time hg ckp Jepun ngan Nihon-jin klas2 hg tu..haha..mantap gila !! muka dah ala2 Jepun dah.apa lg,pakej !!

4) Haaa...hat ni mmg aku jeles gila,ok !! Suzen ada keta beetle Wald..keta idaman aku tu weh ! Klu aku dok sana gak,akan ku beli gak keta tu dr seorang Yakuza..haha..tp kaler kuning or merah..hehe..



5)Kalau blk Msia,dia ada kat sini ja,area Cheras ni..so last yr aku ajak dia mai tgk aku lwn basket..time aku g Jepun ri2,aku bls la kunjungan dia dgn support Malaysia Boleh time dia men Badminton..Serius weh,suzen wpun hg kata tgn hg xkuat,tp gila smash kuat gila time men badminton..Pastu aku kagum gila ngan hg,hg dpt black-belt b4 form 4 lg kot klu xslh aku,tp xleh pki black-belt,kna pki yg black n red tu instead sbb xckp umur lg..btui ka cmni?aku xtau..aku silat gayung ja,stail mandi minyak tuh..haha.

setiap blogger harus menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya~

1) Aku pn suka memasak Suzen weh..sedap x sedap belakang kira..klu sedap,rasa sronok..haaa..aku reti wat kek coklat weh,meh aku ajaq hg nnt nak?hehe..

2)Skrg ni baru pas abis exam Sem 1 tahun 4..tension weh,soklan ssh!! (menjawab soklan x ni?)

3)Aku suka gila men basket ok !! Tp kat sini semuanya bdk cina yg men..klu aku join,xphm plak ckp pa..seb bek Joanne baik,dia slalu srh ckp BM time main..tapi aku blajaq la sket bhs cina time tu..sbb tu la aku slalu ajak Muzu or Zatil teman aku men basket..Lg 1,aku xsuka men 3 on 3.xchallenging,aku suka men full court sbb kat skolah dulu I used to play full court everyday..

4)Hmm..aku pn heran mula2 dulu awat aku amik Medic..tp mmg aku xminat n xtau nk pilih kos apa yg len..dulu suma org nk jd dr,tp bla dh rasa sndiri,baru tau btapa sshnya jadi dr..To those yg nk jd dr esp yg igt keja dr ni kaya,batalkan lah hasrat hmpa weh..xkaya pn,pnat lebih..tapi aku suka Medic..aku nk jd dr yg baik (insyaAllah),nk jadi teaching lecturer,aku nk ajaq junior2 aku..

5) Aku sgt2 suka msuk Medic UKM..aku rasa klu aku nk smbg jd specialist nnt cm nk smbg kt UKM ni.mmg nk jadi anak jati UKM.org len suma nk g oversea..Aku dulu pk mtu,tp after aku tgk mcm kualiti pembelajaran di sini ok gak,so why not teruskn ja kat Msia.. blajar kat Msia x semestinya xsetaraf ngan yg study kat oversea,x gitu?

6)Hmm..apa lg eh?Haaa..aku ni mmg byk impulsive ideas..Aku cdg nk g Bandung ngan kwn2 (if lulus suma subjek exam kali ni) or klu xjd,g la Pulau Manukan ka Pulau Perhentian ka..yg penting ngan kawan2,best2..Pastu,aku nk kumpul duit siap2 utk g mlawat adik aku kat US nnt bla dia fly (next yr maybe)..skrg dia tgh preparation kat INTI..aku nk g Niagara Falls~

7)Nak ajak abah n mak g umrah..or nak g haji skali bleh x?

8)Aku serius suka makan weh !! Tp sbb dulu org slalu ckp aku gemuk (eventhough BMI aku x msuk pn kategori overweight)..tp aku smgt utk kurus..yes,turun byk kilo hasil jogging 2 round kat tasik permaisuri 4 2 months..mkn pn kna kontrol weh,tp tarakla smpi xmakan cm seseorg tu !! haha..tp bla after raya ni,aku yakin brat nek weh..so,pasni nk kna ctrl mkn lg weh,naya !

9)Aku slalu brangan(read:berharap) nk dpt A dlm result exam..mmg la penah,tp jarang gak la..slalu dia men kot area B,B+,B-,A-.ssh kot weh,nak harap lulus pn cm kna struggle gila..klu lulus exam,mmg wat sujud syukur a..

10)Aku nk beli handphone Balckberry.Aku srh adik aku belikan nnt,tp dia xbg..dia kata tu brgn US..Wpun dia nk g sana,tp dia pn anti-US gak sbnrnya (hikhik..)..

11) eh,jap2,yg atas aku mgarut byk sgt.so aku nk tmbh 1 lagi point.Aku ada 7 siblings,kak aku skrg study Pharm kat UIA,dah kawen pn ri2 n dah dpt anak nama Damia Rujhaa'(xsabar nk dukung),aku plak cm besa la,dok terperuk dh 4 tahun kt HUKM ni.org len dah keja,kawin suma..huhu..adik aku plak kat INTI tgh wat prep utk g USA (dia amik food science,bagus2 wpun result SPM kamu lebih gempak dr K.ngah-> jgn igt result bagus ja kna jd dr..aku dh warn adik2 aku jgn amik medic wpun dpt straight As),pastu Sabiha skrg tgh study kat Asma F5,SPM tahun ni,xdpt straight A habis la ngan mak,k.ngah xpa..haha...pastu Shahida taun ni amik PMR,trial 7A 1B ,smgt lagi skit blajar,bg PMR dpt 8A!!.Pastu Hadi baru darjah 4,yg ni mls buat keja skolah tp pandai,heran..last skali Najwa a.k.a Awa,dulu mcm mls blajar,la ni makin rajin.Aku berharap adik bradik aku suma berjaya n dpt banggakan mak abah..Jom2 kita banggakan mak abah.Aku sorg result PMR n SPM tercorot -->malu2 :(



Haha..
ok,org yg aku nk tag utk wat blog ni adalah
1) Atina
2)K.long n b.long
3)Gym-buleyh ka Gym?
4)Fiza--one of my BFFs kat sni =) slalu pau ayaq F&N dia,p bilik dia wat mcm umah sndri..heh..
5)Semua la yg ada kat tepi blog list aku ni~
4

POst-ExaM SynDromE~

Hmmm..it's been a while since I last wrote the previous post..Sbb pa lama gila xupdet?
Sbbnya..aku skrg ni tgh final exam 4th yr Sem 1..

Antara paper yg diambil utk Sem ni adalah Psikiatri n Triad (ENT,Oftal,Anaes)..
Stlh berhempas pulas menggunakan study week spenuh hati (insyaAllah) n study group b4 exam which was reallyyyy n muchooooooooo helpful,kami pn exam la start dr 7hb Isnin ritu smpi Khamis ni...

Pagi Isnin theory Triad..Soklan cmna?OMG,susah weh,serius wa cakap lu...
Bygkan pnat2 posting 2 bln,n baca 3 jenis buku (sbb 3 minor posting dlm posting Triad tu),tup2 soklan susah..
Haiyaaa,,dahla susah pastu ada 10 soklan ja utk setiap posting..

Satu paper 10 soklan jawab within 15 minutes..mmg xdan la kan..dahla Anaes,Oftal soklan pnjang2..pnat weh,bca buku Dhingra(ENT) yg tebal tu last2 frust sbb xbleh jwb leklok~

Soklan plg susah utk Theory mestilah Anaes,diikuti dgn Oftal n ENT..

Hat mana yg rasa yakin time jwb theory tu,bla blk bincang ngan kawan2 pn salah jugak..Haish,bygkn kna btul at least 5 soklan dr 10 in order to pass..Hmm..bla check2 mcm lebih dr 5 ja..so,hopefully,markah akan dicampur utk theory paper n OSCE...

Td plak exam OSCE..Hmm..soalan dia bleh thn la..better kot dr theory esp ANAES (plz dr2 anaes,tlg la cmpur markah theory n osce)..Huhu..klu x,xtau la apa nk jd..Td time osce,jwb soklan PPD (personal n professional development)..Hmm..igtkn aku sorg xprasan soklan blakang..rupa2nya ramai gak yg xprasan page blakang ada PPD..
Sbbnya soklan kat station sblm2 tu yg mana ada 2 pages suma dia bt 2 helai kertas..Huhu..rugi 3 markah di situ sbb xjwb..dhla soklan PPD ada 10 markah ja..Dr,plz....saya xmau reseat paper..Xpenah lg,xmauuuuuuuuuuuuu...seksa....(huhu,knapa medic ssh sgt?knapa stdnt medic uni lain x complain cm aku?akukah xckp pandai or mmg medic u aku ssh?(jgn bc dlm nada bias,bc dlm nada muhasabah))

So,td utk mereleasekan tension,Aku,Auji n Hanim pn p lah Sogo n Maju Junction..xbeli apa2 pn,igtkan nk cri baju raya..tp cm mahal ja..xkesahla cari kat Alor Star nnt la sng..xpa,xdak baju raya pn xpa,aku xkisah..dh besar dh kot..

Isnin ni last paper,OSCE Psychiatry..huhu..tp xpa,b4 tu ada byk masa utk study..Aku berazam nk study sggh2 n jwb btul2 utk Psy ni..Jom kawan2..Tp b4 tu ada rncgn bkk posa ramai2 De' Fifa kat Times Sq lusa..Insyaallah,ptg tu kami bertolak le..hehe..

Ya Allah,Kau bantulah kami supaya kami semua LULUS exam final ni.Amin (sapa yg bc ni wajib aminkan,hehe...)..Huhu..I can't bear any failure =(

P/s: sejak msk medic ni,mmg aku harap lulus ja everytime exam,xdak dh nk harap dapat A ka hapa ka..
0

Gimana Ya?

Hmm..sudah study oftal tp symptom nya ssh mau igt..gimana ya??

Esp bila disease yg ada symptoms sama..Hmm..ssh la cmni..kna igt pathognomonic utk setiap penyakit ler jwbnya oooii...

Jom2 smgt study ENT pulak..byk lg perlu dicover ni..

Doakan kami pelajar tahun 4 fakulti perubatan UKM supaya berjaya n lulus dlm exam..Amin...

Moga2 berkat Ramadhan mcm tahun2 sebelumnya...every year since 2nd yr klu xslap mesti exam time posa..Huhu..tp xpa,wpun mencabar,tp barakah itu ttp ada..So bleh raya dgn gembira wpun baju raya xbeli lagi..tp kuih raya dh tempah..hehe..

Sudah le tu..stop blog-jumping =)